donderdag 30 mei 2013


Anja van der Meulen, ICC'er van W.J.Driessen in Grootschermer
De groepen 5 en 6 van de W.J. Driessen in Grootschermer zijn nu gestart met dit miniproject. Ons onderwerp is dieren en de kinderen gaan kunst beschouwen, ontwerpen, tekenen, maken, het proces documenteren met foto en film en natuurlijk exposeren. Dit alles onder begeleiding van een amateur-kunstenaar bij ons in de buurt.
En wat zijn we enthousiast. Een kunstenaar op school is al speciaal, maar de dag er na kijken in het atelier en zelf aan de slag geeft de opdracht een gouden randje.
Als de groepen 5 en 6 actief zijn met beeldende vorming, dan leggen kinderen van de groepen 7 en 8 dit vast en omgekeerd. We hebben al contact met het gemeentehuis en met De Beeldentuin van Nic Jonk om straks onze expositie te kunnen houden. Benieuwd wat het gaat worden!

Introductie op school                                       De kunstenaar woont op een boerderij en ze hebben een boerenbedrijf.

 

 In het atelier
 
De voorbesprekingen verliepen heel soepel en leerkracht en kunstenaar worden steeds enthousiaster. Het project breidt zich uit met een link naar taal en verhaal, naar eigen omgeving en erfgoed en naar media. Het enthousiasme van de leerlingen geeft ons energie. Reken maar dat we dit goed gaan documenteren om dit plan nog eens te kunnen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten