vrijdag 24 mei 2013


De Delta in Purmerend werkt ook mee aan Cultuur om de hoek
Reden van het project: in het jubileumjaar van onze school (25 jaar) waarin veel aandacht voor erfgoed is geweest willen wij graag afsluiten met een project waarbij de kinderen(van kleuters tot stoere 8e groepers) zelf actief beeldend bezig zijn en er een link is met erfgoed. We kwamen uit op wolvilten waarbij de kinderen met relatief eenvoudige middelen (wol, water en zeep) tot de mooiste producten kunnen komen.

17 mei 2013

De begroting voor de subsidie in orde gemaakt, de afspraken met de (amateur)kunstenares/docente bevestigd , nu nog de indelingen van de groepen maken en dan komt het grote verheugen: allereerst met het team en een stel enthousiaste hulp(groot)ouders aan de slag met de workshop “vilttechniek”. Binnen een paar uur gaan we, dankzij de kunstenares, heel veel meer weten  over deze eeuwenoude handwerktechniek en vooral ook heel veel meer kunnen door te “doen”. We gaan ons de grondbeginselen eigen maken zodat wij bij de workshops die de kinderen krijgen de kunstenares/docente kunnen bijstaan. Ik heb er zin in!
Paula Stuijt, I.C.C.er bs de Delta Purmerend

P.S. Indrukwekkend mooie viltwerkstukken zijn o.a. te bewonderen in het Fries museum Leeuwarden, de openbare bibliotheek Amsterdam en de restaurantruimte van de Kunsthal in Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten