maandag 24 juni 2013

Pffff………, het zit erop!
Maandag begonnen  bij de kleuters en vrijdag geëindigd bij die grote 8e groepers. De school  ruikt naar groene zeep, hier en daar is nog een pluisje wol te vinden en in alle groepen is het werk van de kinderen te bewonderen. Vrolijke zonnetjes bij de  kleuters ( die met het thema lente bezig waren), feestvlaggen en tovertulpen in de groepen 5/6, wandkleedjes waarop het leven in de sloot verbeeld werd ( door de groepen 4 die met dát thema bezig waren). In de groepen 7 en 8 werden hoesjes gemaakt voor  de mobiele telefoon.
Dit zijn de klassen 3/4 en 4/5 aan het werk tijdens het vilten.

Wat opviel tijdens de activiteit was de aandacht en de concentratie die de kinderen lieten zien.
 “Ik heb ze het hele jaar nog niet zo lang achter elkaar zo goed bezig gezien” was een opmerking van de leerkracht van groep 6/7.
Het was fijn om de verbazing en verwondering van de kinderen tijdens het proces van het vilten waar te nemen, het was soms een hele klus kinderen te stimuleren toch nog even door te gaan om te zorgen dat hun werk goed stevig werd. En toen het tijd werd om op te ruimen viel dat ook niet altijd mee, er waren kinderen bij die van geen ophouden wisten.
De reacties van de ouders bij de presentatie waren wisselend, van : “Oh, ja, mooi hoor.” tot “Hoe heb je dat nu gemaakt?”
Het samenwerken met  de amateur/kunstenares is plezierig verlopen. De ervaring die zij al opgedaan had op andere scholen  was merkbaar . De voorbereiding wat betreft materialen was in orde. Ze wist bij de les  de kinderen nieuwsgierig te maken door  een korte inleiding en uitleg en liet daarna de kinderen snel aan de slag gaan. De verwachtingen waar wij dit project mee begonnen waren: meer weten  over deze techniek en ook kunnen toepassen,  de kinderen actief aan het werk zetten zodat zij de techniek konden ervaren,  de link met vroegere tijden leggen, dat is allemaal gebeurd. Wat ons betreft is dit een heel geslaagde activiteit geweest  waarmee wij ons jubileumjaar  waardig hebben afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten