woensdag 19 juni 2013


Verbindende Kunst op de Zevenhoeven.

In de afgelopen weken heeft het project vorm gekregen.

Met  Welschap (B.S.O.) zijn afspraken gemaakt over de kostuums en accessoires, waarmee de kinderen buiten "theater" kunnen spelen. De kostuums komen aan een kledingrek te hangen met een overzicht van foto's van de kostuums. Via opdrachtkaarten kunnen kinderen tot rollenspel komen. Anja en Myrna van de B.S.O.  zijn hiermee aan de slag gegaan. De opdrachtkaarten en verschillende kostuums zijn inmiddels klaar. Het geheel ziet er verzorgd en aantrekkelijk uit! En nodigt uit om te gebruiken. Voor de  foto's  hebben kinderen van de B.S.O. en de Zevenhoeven model gestaan. Dit Theater onderdeel is ruim voor de afgesproken datum klaar!

Ondertussen zijn Marielle en Lianne(leerkracht van groep 6) met het mozaïek aan de slag gegaan! Er zijn voorbereidende lessen over mozaïek gegeven, waarbij de kinderen in aanraking met de techniek kwamen. Een les kunstbeschouwing en de geschiedenis van mozaïek werden door Marielle gegeven. Tijdens de lessen mozaïek, werden de kinderen in 2 groepen verdeeld, die onder begeleiding van Marielle en met behulp van ouders de tegelstukjes op matten van gaas plakten. Er gingen hier twee middagen van 1,5 uur in zitten, er moest hard door gewerkt worden om het af te krijgen. De muur waar het mozaïek op komt wordt voor behandeld, daarna werden alle delen er opgelijmd. Volgende week helpen de kinderen mee om het mozaïek te voegen.

De boomconstructie laat echter op zich wachten! We wisten niet dat tijdens het broedseizoen (Mei -Juni) geen bomen gekapt kunnen worden! Begin Juli kan er hout geleverd worden via PWN. Cees-Jan kan dan pas aan de slag om de "zitelementen"  te maken voor het Amfitheater. Het mozaïek en  het theater onderdeel in samenwerking met de Piramide(B.S.O) is tegen de zomervakantie klaar.

Christa Kroder, B.S. De Zevenhoeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten