maandag 1 juli 2013

Toen was het zover: de dag van de Fototocht!Nadat we de fotografie opdrachten af hadden ben ik met een collega combinatiefunctionaris "Media" gaan bedenken hoe we van elke locatie de mooiste foto per klas konden selecteren (dit kan ook een handige -ICT-collega zijn).
Ik had in mijn hoofd de kinderen via een online platform een stem hierin te geven maar geen idee hoe we dat konden aanpakken. Gelukkig vond mijn collega de site "wordpress". Hij heeft de site ingericht en ik kon als editor foto's en commentaar bewerken. Voordeel is dat de site niet zomaar via google te vinden is. De kinderen reageren enthousiast op het blog en voeren hun opdracht als 'huiswerk' uit.

Toen was het zover: de dag van de Fototocht! Gelukkig was het droog (het was net na die snikhete dagen, met onweersvoorspellingen).

De eerste groep kwam bij het Fort aan en zetten hun fietsen direct neer op een plek die fototechnisch niet handig was. Daar hadden we niet aan gedacht maar was ook snel opgelost. De introductie verliep goed, vlot en de kinderen gingen aan de slag. De wisselingen gingen op tijd en 30 min. per ronde was net goed. Sommige kinderen vonden het te kort, maar wij als organisatie hadden de tweede dag -toen het regende- de indruk dat het vooral in de derde en vierde ronde te lang was (we waren allemaal binnen, deze rondes hebben we ook ingekort).

De fototocht is geslaagd: de kinderen vonden het leuk, er zijn mooie foto's gemaakt. In schriftelijke reacties gaven kinderen aan dat ze het Fort mooi vonden, nog wel vaker wilden komen, veel geleerd hebben over fotografie van de aardige 'commandanten' (vrijwilligers). Wat ze het allerleukst vonden varieerde tussen alle kinderen, ieder had voorkeur voor een andere locatie. In de bijlage zijn een paar foto's te zien.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten